Uitgerust Moederschap

een online Jaarcyclus voor moeders die op zoek zijn naar rust, ontspanning en verbinding met hun baarmoederwijsheid

Uit een leeg kopje kan je niet schenken

Het klinkt fijn hè? Uitgerust Moederschap. En misschien voel je meteen bij jezelf dat dit iets onbereikbaars is en niet voor jou is weggelegd. De eerste jaren van mijn moederbestaan was ik alleen maar aan het zorgen voor anderen. Het kwam niet eens bij me op om langer dan vijf minuten te douchen, te gaan bewegen (in mijn eentje!), naar de sauna te gaan of gewoon iets ‘leuks’ doen, zonder kind. Gelukkig kreeg ik heel veel kinderen achter elkaar (vijf in nog geen acht jaar) en werd ik al gauw met mezelf geconfronteerd. Als ik de leukste, gezelligste en liefste moeder wil zijn voor mijn kinderen, dan Moet ik wel aandacht aan mezelf schenken. Uit een leeg kopje kan je immers niet schenken… De sleutel ligt dan met name in erachter zien te komen waarom je het zo moeilijk vindt om er voor jezelf te gaan zijn.

Speciaal voor de moeder die inspiratie kan gebruiken om ook het pad van de uitgeruste moeder te bewandelen heb ik nu de Online Jaarcyclus Uitgerust Moederschap gemaakt. 

Jezelf radicaal omarmen precies zoals je bent

Een Uitgeruste moeder is iemand die bereid is om kwalitatieve tijd en ruimte voor zichzelf vrij te maken. Iemand die op regelmatige basis op de rem trapt en bij zichzelf incheckt. We zijn namelijk zo geneigd om maar door te gaan, want daar zijn we ook goed in, maar écht voelen lukt pas wanneer je stil wordt van binnen. Vanuit die rust en ontspanning kunnen er thema’s naar boven komen drijven die je misschien was vergeten. En dáár oordeelloos naar gaan kijken, kan heel bekrachtigend zijn.

Een Uitgeruste moeder hoeft niet altijd te sprankelen en de bruisen van energie. Het gaat over het radicaal omarmen van werkelijk alles wie je bent, de donkere én de lichte kant. 

Wanneer je kiest voor het pad van de Uitgeruste Moeder dan kies je voor moederen in het moment. Je loopt niet meer weg voor je gevoelens en gedachten en bent bereid om met compassie naar jezelf te kijken. Je kiest voor rust en ontspanning in plaats van stress en weet dat je vanuit die staat weer in contact komt met je energieke en creatieve bron. Vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf begeleidt je je kind(eren) zoals alleen jij dat kan. Als je je kind(eren) wilt leren om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden, dan begint dat bij jouzelf. Ben jij er klaar voor?

Dit is de Online Jaarcyclus Uitgerust Moederschap

Ontspannen, uitrusten en opladen moet voor moeders zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden. Voor deze inspiratiereeks hoef je niet naar een tempel in India te reizen of naar een hippe retraite op Ibiza. Het pad van de Uitgeruste Moeder bewandel je vanaf je eigen huis en meestal hoef je de deur niet eens uit. Een retraite in eigen huis, hoe klinkt dat?

Uitgerust Moederschap bestaat uit een jaar lang elke week een e-mail ontvangen met een uitnodiging om een bewust moment met jezelf door te brengen. Deze uitnodigingen lopen uiteen van jezelf een massage geven, tot meditatief wandelen, schrijfoefeningen om jezelf beter te leren kennen, gezonde veganistische receptjes, ademmeditaties, mantra zingen en dansen. Geen een week is hetzelfde. Daarnaast ontvang je eens per maand een yoga nidra opname die afgestemd is op het pad van de Uitgeruste Moeder. Thema’s als thuiskomen bij jezelf, ruimte geven aan je emoties, radicale zelfliefde, zelfcompassie en verbinding maken met je baarmoederwijsheid zullen de revue passeren. Dit alles kan je in je eigen tijd en eigen tempo doen. Daarnaast zijn er regelmatig online cirkels waarbij we ook yoga nidra beoefenen en luisteren naar elkaars verhalen.

Lieve Marjolein, ik wil je even laten weten dat ik ontzettend blij ben met deze jaarcyclus. Ook al heb ik niet elke week tijd om alle opdrachten te doen, het gegeven dat ik elke week een bericht van je ontvang is al een moment om even stil te staan bij mezelf. En die yoga Nidra’s van jou zijn zalig!

Yvonne

Super leuk om elke week weer een nieuwe verrassende opdracht te ontvangen. Ik moet me er vaak even toe zetten, maar ben zo blij als ik het gedaan heb. Het geeft me een goed gevoel dat ik mezelf steeds beter leer kennen en dat ik mezelf steeds meer ruimte durf te geven. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren.

een uitgeruste mama in wording

Ik voel me vaak alleen in het moederschap, maar door de online cirkels en het contact met andere moeders merk ik dat we hier eigenlijk allemaal last van hebben. De wekelijkse opdrachten zijn een goede afwisseling tussen uitdagen/confronterend en licht/luchtig/liefdevol voor mezelf zijn. De yoga Nidra’s vind ik ook heel fijn.

Sandra

Welkom lieve uitgeruste mama, bij de live online jaarcyclus

 

Ben jij de moeder die bereid is om zichzelf écht radicaal te omarmen?

Die zelfzorg op één wil zetten?

Ben jij klaar diepgang, meer aarde onder je voeten, lucht in je moederschap, meestromen met wat zich aandient en je innerlijk vuur weer aanwakkeren?

Ben jij klaar om je weer te herinneren wie je in wezen bent?

Dit houdt de live online jaarcyclus Uitgerust Moederschap in:

– een jaar lang elke week een inspirerende mail ontvangen met uitnodigingen om bij jezelf stil te staan

12 yoga nidra opnames

– onbeperkt vragen stellen via whatsapp/e-mail

Kosten: €97,- incl btw 

Losse cirkel: 23 januari, 20 februari, 19 maart 2024. Tijd: 20-21.15 uur (deelname is €15 per cirkel) meld je hieronder daarvoor aan

Ben jij er klaar voor?