een geschenk voor jonge meiden rondom de menarche

Niet alleen wilde ik dit pakket voor mijn eigen dochters maken. Ik gun alle meisjes een bekrachtigende en tegelijk laagdrempelige voorbereiding op hun maantijd. Ik zie dit pakket als een handvat voor met name (groot)moeders, tantes en/of dappere (grootvaders) om met hun (klein)dochter of nichtje in gesprek te gaan. Om samen dit geschenk te openen, te ontdekken wat er allemaal in zit en van de menarche een onvergetelijk inspirerend moment te maken waar de jonge vrouw in wording nog jarenlang en misschien wel de rest van haar leven kracht uit kan putten.

Het is mijn wens, voor mijn dochters, voor jullie dochters en alle meisjes die nog geboren gaan worden, dat ze mogen opgroeien met het idee dat hun vrouwenlichaam een prachtig geschenk is, waar je goed voor mag zorgen, waar je trots op mag zijn (welke vorm het ook heeft) en waar je van mag genieten. Ik wens onze dochters toe dat wij ze welkom mogen heten met alles wat ze voelen, denken en zijn in het moment. En het is mijn wens dat het geven van dit geschenk ook heling mag brengen aan vooral de vrouwelijke gevers, die niet zo’n fijne herinnering hebben aan hun eigen menarche.

Het Prima Luna pakket bestaat uit:

  • de Prima Luna Menarchegids voor meiden
  • vijf prachtige postkaarten met bekrachtigende tekst
  • een vrolijk etui met een aantal verschillende biologische maandverbandjes van Yoni (heel handig om mee te nemen naar school, zo ben je altijd kleurrijk voorbereid)
  • armbandje van rozenkwarts
  • maankalender om je cyclus te leren kennen
  • lipbalsem van We love the planet
  • bijenwaskaarsje

De menarchegids en de postkaarten zijn ook los te koop.

Prima Luna – een geschenk voor jonge meiden rondom de menarche

De eerste keer dat ik bloedde, de menarche, was op mijn twaalfde verjaardag. Het kwam geheel onverwachts en ik was er totaal niet op voorbereid. Mijn moeder gaf mij een maandverbandje en dat was de hele voorlichting. De periode daarna voelde ik me bijzonder, vreemd, onwennig en vies tegelijk. Mijn lichaam was aan het veranderen, maar ik had geen idee hoe ik hier mee om moest gaan.

Veertien jaar later, gaf ik op dezelfde datum geboorte aan mijn eerste dochter. En in een paar jaar tijd volgden er nog drie. Vorig jaar, toen mijn oudste dochter negen jaar werd, ontstond er het verlangen om de aanloop naar de menarche voor mijn dochter iets bijzonders te gaan creëren. Een hulpmiddel om haar voor te bereiden op haar eerste maantijd, door middel van informatie maar ook met kleine geschenken om haar te verwennen en te vieren als jonge vrouw in wording. En nu, negen maanden later is het concept af en geef ik geboorte aan:

PRIMA LUNA
een menarche geschenkset

Vrouw worden mag gevierd worden!

“Wat een prachtig geschenk is dit menarchepakket! Zo liefdevol en zorgzaam samengesteld. Mijn dochter vond het super lief en super mooi en ontving het geschenk met een glimlach van oor tot oor. Ik ga het iedereen aanbevelen!”

– Tara

“Hier lag het pakket al een paar weken te klaar. Ik had het gevoel dat de eerste maanstonde van mijn oudste dochter binnenkort zou komen. Toen het zo ver was heb ik haar meteen het pakket gegeven. ‘Is dit voor mij?’ zei ze verbaasd. Het Prima Luna pakket is een prachtige manier om met mijn dochter in gesprek te gaan over het vrouw worden. Dankjewel!”

– Anne