Familie Festival

21 april 2024

Het is tijd voor een feest. Een GROOTS feest. Na meer dan 35 retraites droom ik van een feestelijke dag in de lente, waarbij allemaal oud-deelneemsters mogen komen met of zonder gezin, maar ook mensen die graag de sfeer van de retraites willen ervaren maar nog niet de gelegenheid daartoe hebben gehad.

En natuurlijk verwelkom ik iedereen die deze dag bij de geboorte van mijn eerste boek wil zijn.

Welkom bij het Familie Festival op 21 april 2024 op Landgoed Verwolde in Laren.

Bekrachtigend bevallen

Het idee voor deze Familie Festival is ontstaan nadat mijn uitgever vroeg hoe ik mijn boek wilde gaan presenteren. Klein met 20 mensen in een stoffige boekhandel? Of wat groter met mensen die je dierbaar zijn? En vrijwel meteen wist ik het. Ik wil de geboorte van mijn boek groots vieren. Met zoveel liefde mensen en kinderen om me heen dat ik ze niet kan tellen. Op een mooie dag in het voorjaar met bomen vol bloesem en veel vreugde en verbinding. Ik wil een Familie Festival geven! Met jou daarbij!

‘Bekrachtigend bevallen’ gaat over de zwangerschapsretraite. Een van de vele die ik de afgelopen jaren heb mogen geven. Daarbij vertel ik het verhaal van de vrouwen die zijn geweest en wat ze zoals meemaken. Dit verhaal wordt in het boek afgewisseld met mijn eigen ervaringen die ik op heb gedaan tijdens mijn vijf zwangerschappen en bevallingen. Zonder de retraites was dit boek er niet geweest. Zoveel vrouwen hebben me geïnspireerd om te gaan schrijven en ik hoop dan ook met dit boek én met het festival inspiratie weer te mogen doorgeven.

Tijdens het Familie Festival wordt niet alleen mijn boek gepresenteerd. Er zal van alles te doen zijn. Wat zoal lees je hieronder.

Om je een idee te geven

Op zondag 21 april 2024 openen we de poort voor moeders, vaders, kinderen van alle leeftijden, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen om het gevoel van ‘The Village’ te komen ervaren, op het prachtige terrein van Landgoed Verwolde.

Deze dag mag je je laten inspireren en bekrachtigen, je mag tot rust komen en even niets hoeven, je mag een picknickkleedje meenemen met zelf meegebracht lekkers of een heerlijk taartje of wat hartigs op de minimarkt kopen. Je mag genieten van de natuur en struinen langs kraampjes met moois. Je mag nieuwe vrienden maken én de verbinding met jezelf en/of geliefden versterken. Je mag deelnemen aan workshops en activiteiten of de hele dag naar de wolken staren. Alles van jou en je gezin is welkom.

Praktisch:

Om 10.00 ben je welkom en kan je een plekje voor jezelf/jullie maken met een kleedje. Je kan je inschrijven voor activiteiten/workshops, alvast een theetje drinken en een beetje rondstruinen door het bos of door de tuin.

Om 11.00 verwelkomen we jullie met harpmuziek en liedjes en zal de boekpresentatie plaatsvinden. Daarna vinden er over het terrein verspreid allerlei activiteiten plaats voor jong en oud.

Daarnaast is er een minimarkt met oa moois en lekkers van Little Shop around the Corner, Aike Ananda, Nienke’s kleine keuken en de lijst wordt nog aangevuld.

Én uiteraard is er ook een verwen-/ontspanplek met massages. Hier betaal je een klein tarief voor.

 

“It does take a village to raise good children, so give them more time in their village.” — Courtney Byrne

Dit Familie Festival is voor…

Iedereen die houdt van de natuur, samen-zijn, verbinden, genieten, verdieping, ontspanning. Ik zie een dag voor me waarbij kinderen alle ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn. Lekker ravotten in het bos, rennen door de tuin, mooie dingen maken, lekkere dingen eten en veel plezier. Een dag waarbij ouders gelijkgestemden kunnen ontmoeten en kunnen genieten mét hun kind maar ook een momentje voor zichzelf hebben.

Het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Daar wordt nu nog hard aan gewerkt. Vanaf nu kan je wel alvast je kaartje scoren. 

Tickets kosten:

€10,- per volwassene. Kinderen zijn gratis.

Combinatie ticket + boek €32,50

Voor minimassages en consulten wordt wel een extra bedrag gevraagd. Eten en drinken betaal je ook zelf.

“Ik heb de verbinding weer teruggevonden. Verbinding met mezelf en met andere mensen om mij heen. Ik voel me een stuk positiever, voel compassie voor anderen en voel me sterker dan ooit. Oja, ik heb mijn baan opgezegd. Doei dingen doen waar ik geen energie van krijg. Hallo leven, wat ben je leuk, wist ik eigenlijk niet. :-)” 

Tamara - deelneemster mama en kind retraite