De Oermoedercirkel

Ontdek de kracht van de Oermoeder in jou.

Ben jij klaar om de oermoeder in jezelf te ontwaken? Wil je een diepere verbinding maken met de natuur, jouw eigen natuur en je aangeboren wijsheid?

Welkom bij de Oermoedercirkel

We maken met een vaste groep moeders een transformerende reis naar binnen en naar buiten. Gedurende 9 maanden ben je in verwachting van wie jij ten diepste bent en mag je geboorte geven aan je eigen diepe wijsheid. 

Je hebt de ander nodig om jezelf te kunnen ontmoeten. Ik beloof je dat je na deze jaarcirkel een kracht in jezelf hebt gevoeld waarvan je niet wist dat je die in je had.

De Oermoedercirkel is voor bestemd voor

 

– moeders die (enige) ervaring hebben met meditatie en bereid zijn zich open te stellen voor groei en zelfontdekking

– moeders die verlangen naar meer bezieling en zielevoeding naast het moederschap

– moeders die ernaar verlangen om een transformerende reis te maken met gelijkgestemden

– moeders die niet bang zijn om naar zichzelf te kijken en de moed kunnen verzamelen om zichzelf radicaal te omarmen

– moeders die zichzelf op 1 durven te zetten en een wandelend voorbeeld van zelfzorg en zelfliefde willen worden voor hun kinderen (en andere moeders)

Zwangeren zijn ook welkom om aan te sluiten.

De Oermoeder

De oermoeder is een archetype dat in veel culturen en spirituele tradities voorkomt. Ze vertegenwoordigt de essentie van vrouwelijkheid, vruchtbaarheid, creativiteit en de diepe band met de natuur. De oermoeder is de bron van leven en wijsheid, en ze belichaamt de cyclische aard van het leven – geboorte, groei, verval en wedergeboorte. Ze staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde, zorgzaamheid en de kracht om te creëren en te voeden.

We leven in een hectische en drukke wereld waardoor we als moeder worden uitgedaagd om in verbinding te zijn en te blijven met onze natuur. Deze Oermoedercirkel gaat je helpen om het oermoederschap dat óók in jou aanwezig is te herinneren en te belichamen.

Dit zijn de thema’s waar we ons mee bezig gaan houden:

1. Verbinding met de Aarde

2. Innerlijke wijsheid

3. Zelfzorg en zelfliefde

4. Creativiteit en expressie

5. Natuurlijke ritmes en cycli

6. Verbinding met de voorouders, heling en vergeving

7. Innerlijk vuur en veerkracht

8. Belichaming en bekrachtiging

9. Rituelen en ceremonies

Op mijn 26e verjaardag werd er naast mijn eerste dochter ook een nieuwe Marjolein geboren. Ik voelde me sterker en zachter, intuïtiever, gevoeliger en dieper verbonden met de Aarde. In 7.5 jaar heb ik vijf kinderen mogen baren en elke keer versterkte de verbinding met mezelf en de Aarde. 

Sinds 2014 mag ik met zwangeren, moeders en vrouwen werken. Vaak word ik ervaren als een ‘oermoeder’. In het begin voelde ik me er ongemakkelijk bij, maar sinds ik me meer en meer verbind met het archetype ‘Oermoeder’ kan ik me alleen maar vereerd voelen.

Een oermoeder staat in verbinding met de natuur, haar eigen natuur, haar diepe wijsheid. Ze heeft een open hart, is een grote en gulle gever zonder dat ze zichzelf weggeeft. Ze geeft bedding en omarmt zichzelf precies zoals ze is. In alle vrouwen schuilt ze, omdat wij een directe afspiegeling zijn van de Grote Moeder. Ik help je graag herinneren…

“Jouw organisatie, wijsheid en spaceholding skills maken het mogelijk om echt te kunnen zakken in jezelf en het thuisfront even los te laten. Dankjewel voor deze waanzinnige ervaring en onderdompeling van liefde, rust en vrouwenkracht.”

Rianne

deelneemster zwangerschapsretraite

“Die heilige tempel waar je ons zo graag mee naartoe neemt, die tempel die ben jezelf. Dankjewel voor de bedding die je creëert.”

Anna Myrte

deelneemster vrouwenretraite

“Wow, wat een fijne jaarcirkel zet Marjolein neer. Ik was al fan van haar yoga nidra’s maar de creativiteit waarmee zij iedere week met fijne oefeningen en reminders komt, de steunende app met mede mama’s en de maandelijkse live yoga nidra’s: ik word alleen maar meer fan van alles wat Marjolein te delen heeft.”

Romy

deelneemster zwangerschapsretraite, baby retraite en online jaarcyclus Uitgerust Moederschap

Praktisch

De Oermoedercirkel bestaat uit een transformerende reis naar binnen en naar buiten van 9 maanden. Elke maand zijn we met een ander thema bezig, dat jou zal inspireren en ondersteunen om de Oermoeder in jezelf te gaan ontwaken en belichamen.

Per maand is er één online cirkel van 1,5 uur waarbij we live met gelijkgestemden verbinding maken en oefeningen doen om de thema’s nog meer te integreren.

Daarnaast ontvang je maandelijks een mail van me met input om met een thema aan de slag te gaan en is er een whatsappgroep waarin je altijd vragen kan stellen en waarin ook gedeeld mag worden.

Dit zijn de thema’s & data van de live online cirkels
1. Verbinding met de Aarde – 15 oktober 2024
2. Innerlijke wijsheid – 12 november 2024
3. Zelfzorg en zelfliefde – 10 december 2024
4. Creativiteit en expressie – 14 januari 2025 (onder voorbehoud, kan weekje verschuiven)
5. Natuurlijke ritmes en cycli – 11 februari 2025
6. Verbinding met de voorouders, heling en vergeving – 18 maart 2025
7. Innerlijk vuur en veerkracht – 22 april 2025
8. Belichaming en bekrachtiging – 13 mei 2025
9. Rituelen en ceremonies – 10 juni 2025

Tijd: 20-21.30 uur

Alle (aanstaande) moeders zijn welkom om mee te doen.