Verbind je met je Heilige Baarmoeder

Diana Beaulieu, augustus 2016

Het hebben van een baarmoeder is een van de fundamentele dingen die ons vrouw maakt, of “womb-men” (vrouw is in het Engels ‘woman’, baarmoeder is ‘womb’, dit gecombineerd is ‘womb-men, toevoeging Marjolein) zoals je het zou kunnen zeggen. Natuurlijk weten we dat de baarmoeder een enorm krachtige plek in ons is, waar nieuw leven wordt verwekt, groeit en uit wordt geboren. De baarmoeder is echter veel meer dan een ruimte waar een baby groeit..

In de oudheid, toen de spirituele oefeningen van vrouwen breed werden toegestaan, werd de baarmoeder ook beschouwd als een heilig spiritueel centrum, een bron van intuïtie, emotioneel welzijn en fysieke vitaliteit.

In spirituele kringen hebben we het vaak over verbinden met het Hart en leven vanuit het Hart. Als je vanuit je hoofd naar je hart gaat, boek je inderdaad grote vooruitgang in je leven, omdat je hart een centrum is van enorme liefde, vrede en wijsheid. We moeten allemaal onze hartverbinding laten bloeien om te kunnen groeien en te evolueren, om onze relaties te helen en om ons ware doel te vinden. Het Heilige Hart is een van de meest duurzame beelden dat onvoorwaardelijke liefde en mededogen vertegenwoordigt.

Maar er is een diepere plek van verbinding om over na te denken. Het is de ‘Womb'. Wanneer ik het heb over de baarmoeder, dan heb ik het niet alleen over het orgaan. Ik heb het over de baarmoeder als spiritueel centrum of energiecentrum, dat bestaat ongeacht of je nu een baarmoeder hebt of niet, of dat je vruchtbaar bent of niet.

De Womb is misschien wel ons diepste spirituele centrum en veel van ons hebben er nooit echt verbinding mee gemaakt. Het is een deel van ons dat immense kracht in zich draagt en toch is het voor velen een vergeten plek of een plek van trauma, een plek waar we gewoonlijk geen contact mee maken.

Hoe maak je verbinding met je Womb? Een van de meest simpele en directe manier naar je baarmoeder is door middel van je ademhaling. Je kan je handen op je baarmoedergebied leggen en je voorstellen dat je baarmoeder een kommetje is dat je opvult met je adem. Je adem is vloeibaar ligt en je baarmoeder ontvangt dit. Ze vangt het op en verlicht. Je kan dit vloeibare licht uit het kommetje laten overstromen en je hele bekkengebied er mee opvullen. Dit zal je een gevoel geven van gronding en rust.

Wanneer je eenmaal je begint te verbinden met je baarmoeder op deze wijze, dan kan je beginnen met het uitbreiden van het licht uit je verlichte baarmoeder door de rest van je lichaam. Het licht dat je baarmoeder opvult en daar uit voortvloeit is heel warm, rijk en gebonden, het voelt heel dicht bij je fysieke energie. Zie hoe dit licht je hele energieveld vult. Wanneer je Womb-licht je energieveld opvult, is het alsof er geen ruimte is voor iets anders dan je heilige energie. Je vult letterlijk je ruimte met je eigen heilige energie en zegt "IK BEN".

Wanneer je meer in verbinding met je baarmoeder bent, kun je op natuurlijke wijze je ruimte innemen en authentiek jezelf zijn op een vreedzame en zelfverzekerde manier. Je grenzen zullen sterker worden. Dit betekent dat je je energie makkelijker kunt onderscheiden van die van andere mensen, moeiteloos weet wat van jou is wat niet is, zodat je kunt stoppen met het opnemen van de problemen, energieën en emoties van andere mensen.

Door je baarmoederverbinding te oefenen door je ademhaling, voel je je geaard. Als je angstig bent of geneigd bent tot te veel nadenken, helpt het centraal stellen van de baarmoeder je om kalmer te worden en brengt je letterlijk naar de aarde. Je gedachten vertragen en je ontspant in je lichaam. Je baarmoeder verbindt je met je parasympathische zenuwstelsel, dus je zal fysiek meer gaan ontspannen wat weer herstellend en voedzaam voor je lijf is.

Terwijl je fysiek ontspant en grondt, laat je angst, die te wijten is aan te veel denken los. Je begint een plek van eenvoud en intuïtie te ontdekken diep in je lichaam. Kwesties in je leven die gecompliceerd en overweldigd voelden, worden beheersbaarder als je contact maakt met een diepe waarheid en eenvoud in jezelf die je leidt als een kompas. Je baarmoeder weet wat je nodig hebt - ze is een heel wijs deel van je.

Dus ik moedig aan om elke dag meer ‘Wombful’ te worden. Het duurt slechts een paar minuten om je adem in je baarmoeder te leiden en je baarmoeder te voeden met aandacht, adem en licht. De voordelen zijn snel voelbaar en zullen versterken naarmate je dit vaker doet.

Wil je leren hoe je dieper contact maakt met je baarmoedergebied? Kom dan 27 - 29 september naar de Healing Womb Retreat. Zelf heb ik in mei 2016 een training bij bovenstaande schrijfster gevolgd op Ibiza. Met al mijn liefde geef ik mijn kennis en wijsheid rondom womb healing door aan jou tijdens het weekend van eind september.

Meer info