Mama en kind retraite
29 juli - 2 augustus 2019 VOL
16 - 19 september 2019

Een veilige haven waar je volledig kan ontspannen, dieper in je lijf kan zakken en je sterker kan verbinden met jezelf, je kindje en andere moeders.

Wombfulness creëert met de mama en kind retraite een heilige ruimte waar je in contact kan komen met je bron. Door middel van een afgestemd programma voor jou en je kindje zak je dieper in je lijf en ontstaat er ruimte om je op een andere manier te verbinden met elkaar. De mooie natuur zal je eigen schoonheid weerspiegelen en dankzij alle pure voeding en liefdevolle verzorging zal je na deze midweek weer in verbinding komen met de creatieve en krachtige mama die je in essentie bent.

Deze retraite biedt jou de gelegenheid om heerlijk verwend te worden en volledig te ontspannen. Vanuit ontspanning kan je de verbinding met je kindje verdiepen. Er is zowel kwalitatieve tijd voor jou alleen als bijzondere tijd voor jou en je kindje samen.

Er wordt voor jullie gekookt, de afwas wordt gedaan en je opgemaakte bedje staat klaar bij aankomst. Je hoeft je vijf dagen lang niet te bekommeren om het huishouden, want deze retraite is geheel verzorgd, zodat jij je volledig met jezelf en je kind bezig kan houden. 

Om je een idee te geven...

Op maandag 29 juli komen jullie rond 16 uur aan op de Oerboerderij in De Lutte. Je hebt tijd om rustig aan te komen, je te settelen in jullie slaapvertrek en de boerderij te verkennen. Als iedereen er is komen we samen, om elkaar te leren kennen. Rond 18 uur gaan we buiten picknicken. ’s Avonds als de kinderen slapen kunnen de mama’s genieten van een meditatie.

Dinsdag, woensdag en donderdag is er ’s ochtends mama en kind yoga. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen wordt de groep wel of niet opgesplitst. Daarna heb je tijd om samen met je kind en eventueel andere mama’s de omgeving te verkennen. Na de lunch is er rusttijd. En ’s middags tussen 15 en 17 uur is er een activiteit voor mama en kind samen. Tussendoor plannen we de individuele massages van de mama’s. ’s Avonds als de kinderen slapen is er nog een ontspannende activiteit voor de moeders.

Op vrijdag sluiten we samen op een creatieve manier de week af. Om 11 uur zeggen we elkaar gedag.

de locatie

De retraite vindt plaats in en rondom Erve Middelkamp. Een gerenoveerde oerboerderij in Twente, midden in een gebied van Natuurmonumenten. Hier heerst de rust. ’s Nachts is het compleet donker en stil, op af en toe een uil na. Buiten scharrelen kipjes rond. Het bos is 40 meter lopen en er zijn veel mooie wandelrountes vanaf de boerderij.

Erve Middelkamp is uitgerust met comfortabele bedsteekamers met eigen douche. Daarnaast zijn er een paar tweepersoons kamers met gedeeld sanitair. Er is een grote groepsruimte waarvandaan je over de velden en bossen uitkijkt. Beneden is er naast een grote eetruimte ook nog een voorhuis met veel zitplek.

Buiten staan picknicktafels en is er een vuurplek waar we hopelijk veel van gaan genieten.


Deze retraite is bestemd voor:

 - moeders die toe zijn aan midweek niet hoeven koken, afwassen en schoonmaken
- moeders die op een prachtige plek in de natuur tot rust willen komen
- moeders die zin hebben om op een speciale manier zich te verbinden met hun kindje
- moeders die naast leuke dingen doen met hun kind, ook inspirerende en bekrachtigende tijd voor zichzelf wil hebben.
- moeders die zich weer helemaal willen opladen
- kindjes die het leuk vinden om samen met hun mama en andere kindjes op avontuur te gaan
- kindjes die met knuffeltantes leuke dingen willen doen, terwijl mama een massage krijgt

De mama en kind retraite is voor moeders met kind van 0 tot 4 jaar.  Er is beperkt plek om met twee kinderen te komen. Het is aan te raden dat je met één kind komt, zodat jullie beiden te ruimte voor jezelf én elkaar hebt om er een heel bijzondere week van te maken.

ik meld ons aan!

Praktisch

De Wombfulness mama en kind retraite is van 29 juli tot 2 augustus 2019.

Locatie is Erve Middelkamp in De Lutte.  Je bent hier welkom op maandag vanaf 16.00 uur. Vrijdag sluiten we om 11.00 uur af.

De kosten voor dit weekend zijn €847,- (inclusief btw)* Hiervoor krijg je:

- vier overnachtingen in een bedsteekamer met eigen douche** 
- heerlijk veganistisch/vegetarisch en biologisch eten
- een welkomstgeschenk 
- gebruik van yogamatten, dekentjes, handdoeken en bedlinnen
- onbeperkt fruit en kruidenthee
- een mama en kind yogalessen
- een yogales voor mama alleen
- (draag)wandeling voor mama en kind: op zoek naar eetbare planten
- mama en kind workshop op gebied van massage
- avondprogramma’s voor mama: meditatie, kampvuur, vrouwencirkel, voetmassage
- tijd voor jou alleen om te lezen, te wandelen of even helemaal niks
- lieve knuffeltantes voor je kind, terwijl jij een massage krijgt of naar yogales bent

NB: het uiteindelijke programma hangt af van de leeftijden van de kinderen. Dus het kan nog enigszins veranderen.

* betalen in termijnen is mogelijk
** Mocht je met twee kinderen willen komen, dan kijken we waar en hoe jullie het beste kunnen overnachten. Je betaalt voor een tweede kind €125,- extra.

Deze retraite zit VOL. 16 - 19 september vindt de volgende retraite plaats. Neem contact met me op als je interesse hebt!

Ik wil me graag aanmelden!