Mama en baby retraite
14 - 17 februari en 2 - 5 juni 2020

Het is nog niet heel lang geleden dat jij een kindje hebt gekregen. Naast dat je fysiek allerlei veranderingen hebt ondergaan, ben je op mentaal- en gevoelsniveau door een enorme transitie gegaan. Bevallen wordt niet voor niets een ‘rite of passage’ genoemd. Een overgangsrite. De reis naar moederschap is oneindig. Wanneer je kindje in een andere fase komt, groei jij daar ook in mee. Het kan soms overweldigend zijn, het moederschap.

Ben jij door al het zorgen voor je baby (en misschien wel andere kinderen) de verbinding met jezelf een beetje kwijtgeraakt?
Voel je de behoefte om met je baby er even tussen uit te gaan en vertroeteld te worden, zodat jullie kwalitatieve tijd met elkaar door kunnen brengen?

Is je lijf toe aan wat extra aandacht door middel van yoga, meditatie en massage?

Vind je het leuk om met andere moeders en baby’s op een bekrachtigende manier ervaringen uit te wisselen?

Welkom bij de retraite voor moeder & baby! Dit weekend is geschikt voor baby’s van drie tot twaalf maanden. Er is plek voor maximaal 10 moeder & 10 baby’s.

Deze retraite biedt jou de gelegenheid om heerlijk verwend te worden en volledig te ontspannen. Vanuit ontspanning kan je de verbinding met je kindje verdiepen. Er is zowel kwalitatieve tijd voor jou alleen als bijzondere tijd voor jou en je kindje samen.

Er wordt voor jullie gekookt, de afwas wordt gedaan en je opgemaakte bedje staat klaar bij aankomst. Je hoeft je een weekend lang niet te bekommeren om het huishouden, want deze retraite is geheel verzorgd, zodat jij je volledig met jezelf en je kind bezig kan houden. 

Om je een idee te geven...

Op vrijdag komen jullie rond 16 uur aan op de Oerboerderij in De Lutte. Je hebt tijd om rustig aan te komen, je te settelen in jullie slaapvertrek en de boerderij te verkennen. Als iedereen er is komen we samen, om elkaar te leren kennen. Rond 17.30 - 18 uur gaan we eten en ’s avonds als de kindjes slapen is er ontspannende yoga voor mama. 

Op zaterdag en zondag is er een rustgevend en verrijkend programma met oa mama en baby yoga, mama en baby dans, baby massage workshop en krijgen de moeders ook een massage. Wanneer jij een massage krijgt is er een knuffeltante die voor je kindje zorgt. ’s Avonds zijn er een verbindend programma voor de moeders.

Op maandagochtend nemen we na het ontbijt afscheid.

de locatie

De retraite vindt plaats in en rondom Erve Middelkamp. Een gerenoveerde oerboerderij in Twente, midden in een gebied van Natuurmonumenten. Hier heerst de rust. ’s Nachts is het compleet donker en stil, op af en toe een uil na. Buiten scharrelen kipjes rond. Het bos is 40 meter lopen en er zijn veel mooie wandelrountes vanaf de boerderij.

Erve Middelkamp is uitgerust met comfortabele bedsteekamers met eigen douche. Daarnaast zijn er een paar tweepersoons kamers met gedeeld sanitair. Er is een grote groepsruimte waarvandaan je over de velden en bossen uitkijkt. Beneden is er naast een grote eetruimte ook nog een voorhuis met veel zitplek.

Buiten staan picknicktafels en is er een vuurplek waar we hopelijk veel van gaan genieten.


Deze retraite is bestemd voor:

 - moeders die toe zijn aan weekend niet hoeven koken, afwassen en schoonmaken
- moeders die op een prachtige plek in de natuur tot rust willen komen
- moeders die zin hebben om op een speciale manier zich te verbinden met hun kindje
- moeders die naast leuke dingen doen met hun kind, ook inspirerende en bekrachtigende tijd voor zichzelf wil hebben.
- moeders die zich weer helemaal willen opladen
- kindjes die met knuffeltantes leuke dingen willen doen, terwijl mama een massage krijgt

De mama en baby retraite is geschikt voor baby's van 3 tot 12 maanden.

Praktisch

De Wombfulness mama en baby retraite is van 14 - 17 februari 2020 en 2 - 5 juni 2020
*8-11 mei is er een speciale mama en baby retraite voor moeders die een vervelende bevalervaring hebben gehad en hier aan willen werken. 

Locatie is Erve Middelkamp in De Lutte.  Je bent hier welkom op vrijdag vanaf 16.00 uur. Maandag na het ontbijt sluiten we uiterlijk 11.00 uur af.

De kosten voor dit weekend zijn €727,- (eenpersoons kamer met campingbedje) of  €747,- (kamer met tweepersoons bed) (inclusief btw)** Hiervoor krijg je:

Dit is wat je dit weekend allemaal krijgt:

- drie overnachtingen in een luxe comfortabele kamer met eigen douche en gedeeld toilet
- welkomstasje met leuke en inspirerende dingen voor jou (en je baby)
- vegetarische/ veganistische en biologische maaltijden
- een mama & baby yogales
- een mama yogales
- workshop babymassage
- workshop BabyBuikdans 
- een mama-massage
- vrouwencirkel met kruidenbadjes en voetmassages
- babyblessing
- prachtige natuur
- onvergetelijke ervaring

** Als je lid bent of wordt van Kiind Magazine krijg je 10% korting.


Ik wil me graag aanmelden 14-17 februariIk wil me graag aanmelden 2-5 juni 2020
live_nVachxnFbx37rrEVV2GEMcpWMRkGGK