open je hart
geef je over
ontspan in je zachte kracht
adem in vertrouwen

wat is een doula?

Een doula (letterlijk vertaald ‘dienende vrouw’) is een praktische en emotionele ondersteuning tijdens de zwangerschap en de bevalling, Het is vaak een ervaren en kundige vrouw die de zwangere (en haar partner) helpt voorbereiden op de bevalling en de periode daarna. Tijdens de bevalling is een doula een continue aanwezigheid en helpt zij daar waar nodig is (op niet-medische wijze).

waarom een doula

- Je bent voor het eerst zwanger en hebt (nog) geen idee wat je allemaal te wachten staat
- Je hebt een vervelende bevalervaring en wil het dit keer anders
- Je hebt bepaalde angsten of blokkades die je in de weg staan
- Je wil een baken van steun en  vertrouwen om je heen tijdens de bevalling
voordelen

Uit Amerikaanse onderzoeken is al gebleken dat een doula tijdens de bevalling heel veel voordelen oplevert. Je hebt veel minder kans op medische ingrepen, je pijnbeleving is anders/minder, de ontsluitingsfase duurt korter, minder kans op een postnatale depressie, betere hechting tussen moeder en kind en borstvoeding die beter op gang komt.Wombfulness Doula Service

In een kennismakingsgesprek vertel je mij wat je nodig hebt qua ondersteuning. Samen gaan we kijken en voelen of ik de juiste doula voor jou (en je partner) kan zijn. Ik vertel ook wat meer over mijzelf en wat voor bijdrage ik kan leveren aan jullie zwangerschap en bevalling.

Wanneer je mij als doula bij je bevalling wenst dan zijn er tijdens de zwangerschap nog een paar gesprekken/sessies om elkaar beter te leren kennen. We zetten alle wensen en verlangens voor je bevalling duidelijk op een rijtje of wellicht maken we een geboorteplan te maken. Het is ook mogelijk om meditatiesessies met mij te doen of een massage. Wat jíj maar nodig hebt om je zwangerschap en bevalling in rust en ontspanning te beleven.

Ik heb mijn doula opleiding gedaan bij Childbirth International. Daarnaast ben ik een gecertificeerde ‘Awesome Birth Teacher’. Maar voornamelijk haal ik mijn kennis en wijsheid uit mijn ervaringen als moeder van vier kinderen, die allen op natuurlijke wijze thuis (in bad) zijn geboren.

volledig doulapakket 
€ 750,-

• kennismakingsgesprek
• 2 sessies tijdens de zwangerschap
• Steun via email en telefoon
• 24 uur per dag bereikbaar vanaf 2 weken voor de uitgerekende datum tot je baby is geboren
• Ondersteuning tijdens je bevalling
• 1 bezoek na de bevalling

Meerdere sessie zijn altijd bespreekbaar.

zwangerschapsbegeleiding

Heb je geen behoefte aan een doula bij je bevalling, maar wel aan extra ondersteuning en begeleiding tijdens de zwangerschap? Dit kan ik onder anderen voor je betekenen:

- hulp bij het kiezen van een juiste zorgverlener
- meekijken naar je keuzes/ opstellen van een geboorteplan
- meditatie en andere oefeningen om meer te onstpannen en in je lijf te zakken
- contact maken met je baby
- massage
- handvatten aanreiken om meer in je kracht te komen

investering

kennismakingsgesprek (30 min) €25
losse sessie (60 min) €60
3 sessies €160
5 sessies €250last minute doula

Nadert je bevalling en voel je toch behoefte te hebben aan een doula? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden. Afhankelijk van je wensen zal je investering rond de €500 liggen.

mail me!